top of page

Het tijdstip wordt later bepaald

|

Minderhout

Coming Home

Sjamanisme van de lage landen

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Coming Home

Tijd en locatie

Het tijdstip wordt later bepaald

Minderhout, 2322 Minderhout, België

Over het evenement

Voel de modder van de lage landen aan je voeten,

De frisse wind door je haren

Voed je met wat het land ons te bieden heeft

Verbind met de spirits van hier

Het is tijd,

tijd om thuis te komen

Laten we verbinden met onze voorouders en heel goed om ons heen gaan kijken: as within, so without

Er is hier geen actief levende ceremoniële cultuur meer, vandaar dat er  tegenwoordig veel wordt gewerkt met gebruiken uit andere culturen (voornamelijk uit Midden- en Zuid-Amerika). Denk aan cacao, krachtdieren die hier helemaal niet voorkomen, kruiden die worden ingevlogen, liederen die worden overgenomen. Dit kan heel mooi zijn, maar het haalt een stukje van de begeestering weg. Deze gebruiken zijn namelijk ontstaan om te laten zien dat onze buitenwereld onze binnenwereld spiegelt. Als enkel de gebruiken overwaaien en we er enkel vanuit het  concept mee kunnen verbinden, blijft het een stukje binnenwereld. 

Deze cirkel is een deep dive in de flow van de seizoenen en elementen van hier! We verbinden opnieuw met onze wortels door het sjamanisme van de lage landen te ervaren. Dit doen we door heel goed te kijken, luisteren, voelen, proeven en ruiken. Dit is een deep dive die we maken vanuit de directe verbinding met wat er ís. Niet vanuit ons hoofd, niet vanuit kennis, maar vanuit waarnemen.

Wil jij verbinden met de roots van dit land?

Wil je je waarneming verruimen door directe ervaring?

Ben je nieuwsgierig naar onze voorouders?

Verlang je naar een diepere verbinding met je natuurlijke omgeving?

We doen het samen

We zullen werken met trancereizen, lichaamswerk, kruidenspirits, krachtdieren en elementen. Dit alles in ceremoniële setting. Ook zullen er sharing circles zijn, waarin er veel gespiegeld zal worden. Je zal ervaren dat met hoe meer aandacht je je buitenwereld zal waarnemen, hoe dieper de reis naar binnen zal gaan. We zullen veel buiten werken en gaat ook zelf aan de slag met het vormgeven van de ceremoniële ruimte. We zullen dan ook niet werken met bestaande tradities en rituelen, maar door goed waar te nemen zelf invoelen wat passende rituelen zijn. Zo zal zowel gedurende als na dit jaar jouw relatie met de natuur steeds meer verdiepen. 

Deze cirkel is niet alleen een zelfverrijking, je krijgt ook een familie. Een jaar lang gaan we met elkaar op reis, zijn we elkaars spiegels en metgezellen. Op elke dag dat we samenkomen zullen we samen eren, vieren, loslaten, verbinden, delen en beleven.

Concreet

Op 7 zaterdagen komen we samen om te verbinden met de energie die er op dat moment is. Er zal een ceremonie zijn om te zakken in die energie. Verder zal er gewerkt worden met thematieken die bij die tijd van het jaar horen. Het delen van een maaltijd waarin we allemaal op onze eigen manier een bijdrage doen, is hier ook onderdeel van.

Data:

20 maart - awakening

1 mei - bloom

19 juni - starting a fire

31 juli - full abundance

25 september - letting go

30 oktober - into darkness

18 december - return of the light

Tickets

Prijs

Aantal

Totaal

  • Coming home jaarcirkel

    € 555,00

    € 555,00

    0

    € 0,00

Totaal

€ 0,00

bottom of page